Makedonya Vatandaşlarının Yarıdan Fazlası Dindar
30 Aralık 2016 Üsküp Siyasi Araştırmalar Enstitüsü (İPİS) tarafından Hıristiyan ve Müslüman vatandaşlara yönelik yapılan ankete göre Makedonya'nın dindar bir ülke olduğuDevamını Oku...
Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj “Politico.eu”a verdiği demecinde Sırbistan’ın Kosova’ya yönelik provokasyonları ve bu durumda AB-nin neyi yapması gerektiğinden söz etti.
Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj “Politico.eu.”a verdiği mülakatında Balkanları değişime uğratan Avrupa Birliği’nin yumuşak bir güç olduğunu ve Balkanların AB-ye ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Bölgede barış ile istikrarın korunması için AB-nin sürdürmesi gereken faaliyetlerinden de söz eden Hoxhaj, Kosova’nın kaydettiği ilerlemelerinin AB-nin de ilerlemeleri olduğunu ileri sürdü ve AB-nin bu yatırımları koruması gereğini dile getirdi.
“Kosova’nın kaydettiği ilerleme, AB-nin ilerlemesidir, bundandır Brüksel, Kosova dahil bölgede uzun vadeli yatırımları korumalıdır.” diye belirtti Hoxhaj.
Sırbistan’ın Kosova’ya provokatif treni sokması teşebbüsü, özellikle de Bakan Hoxhaj’ın AB, ABD ve diğer 49 ülke meslektaşına gönderdiği mektubun açıklanmasından sonra yabancı medyada büyük ilgi toplamış oldu.
http://www.kosovahaber.net
Makaleleri özgün buluyor musunuz?
Osmanlı Devleti Balkanlarda üstünlük kazandığı dönemde, Anadolu’da siyasi birlik henüz sağlanamamıştı. Anadolu’daki Türk
Devamını Oku...
Hayatı ve şahsiyeti hakkında pek az şey bilinen Yunus Emre 1240 yılında Orta Anadolu havzasında doğup yaşamış ve 1320 yılında
Devamını Oku...
İstanbul'da ki Dağların Adları Nelerdir?
İstanbul il sınırları içinde yüksek dağlar yoktur. Dağlar 1000 metre nin altındadır. En
Devamını Oku...
Nişanlı Kıza Gelin Koçu Getirme Âdeti diğer bir adıyla “gelin koçu” âdetini paylaşacağız bugün. Kurban bayramı yaklaşırken pek
Devamını Oku...
Çimpe kalesi, Balkan topraklarının Güneydoğu kıyısında Gelibolu’da bulunmaktadır. Bu kale 14. yüzyılın ortalarında yani 1352 yılında
Devamını Oku...