Trakya BALTÜRK’ün Kongresi
Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin olağan genel kurulu toplantısı pazar günü gerçekleştirildi. Dernek üyelerinin katıldığı Genel Kurul’da saygı duruşu veDevamını Oku...
15 Eylül 2016
Bu eğitim ve öğretim yılından itibaren Ardino’daki (Eğridere) Vasil Levski okulu, yeni Okul Öncesi ve Okul Eğitimi Kanunu gereğince liseye dönüştürüldü.
Yeni eğitim ve öğretim yılının açılış töreni en büyük Ardino okulunda bugün Bulgaristan bayrağının kaldırılması ve okul bayrağının karşılanmasıyla başladı.
Öğrencilere hitaben konuşmasında lise müdürü Anika Petrova, “Bizim toplumumuzda olup bitenler bir kez daha şunu ispatlıyor ki, Bulgaristan insanı eğitim sorunlarına karşı derin hassasiyet yaşamaya devam ediyor, biz şunu anlıyoruz ki, gelecekte sosyal sınıf çizgileri maddi varlıklardan önce bilgi, eğitime göre belirlenecek. Sadece eğitimli bir ulusun zengin ve müreffeh olabileceğini anlıyoruz” dedi. Müdür, bütün öğrencilere başarılar diledi.
Vasil Levski Lisesi’nde yeni ders yılında 1- 12.sınıflarda 418 öğrenci okuyacak. Bugün 45 minik ilk defa okula ayakbastı. Birinci sınıf öğrencileri sundukları şiir dinletisi ile diğer sınıflardaki öğrencileri ve öğretmenlerini selamladılar.
Anika Petrova, okulun açılışının hayırlı olması için eski geleneğe göre yere su döktükten sonra ilkokul çanı sallanınca birinci sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri Fahriye Hüseyinova, Aysen Saidova, Severina Koynarçeva ve Cevriye Karaibrahim’ın yönetiminde çiçeklerle oluşturulan en yüksek not altı biçiminde sembolik bir kapıdan geçerek dershanelere girdiler. Böylece eski bir Bulgar geleneğine göre birinci sınıf öğrencisi bilimin anahtarına sahip oldu.
Törende konuklar arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban, Adino Belediye Başkanı Resmi Murat ve Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram hazır bulundular.
Sezgin Bayram, şahsı ve Belediye Başkanı adına öğrenci ve öğretmenlere yönelik tebrik mesajı okudu. İki belediye yöneticisi mesajında çocukların kendilerini sevdikleri öğretmenleri, arkadaşlarının beklediği ve yıllarca bilim yolunda oldukları okula ayak bastıklarını belirtiyorlar. Bu yolda onlar özgüveni yüksek, eşi benzeri olmadığı kanaatinde olan, evrensel insani değerleri savunan şahsiyetler olarak yetişeceklerini ifade ediyorlar.
İki yönetici, ilçede bulunan Byal İzvor (Akpınar) Hristo Smirnenski Lisesi’ne, Padina (Makmulu) Sveti Sveti Kiril ve Metodiy İlköğretim Okulu’na, Jıltuşa (Sarıkız) Otets Paisiy İlköğretim Okulu’na, Borovitsa (Çamdere) A.S. Makarenko İlköğretim Okulu’na ve Gorno Prahovo (Tosçalı) Sveti Sveti Kiril ve Metodiy İlköğretim Okulu’na da eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebetiyle birer tebrik mektubu gönderdiler.
Bu ders yılında Ardino İlçesi’nde bulunan okullarda okuyacak toplam 650 civarında öğrenciden 77’si birinci sınıfa gidiyor.
http://www.kircaalihaber.com
Makaleleri özgün buluyor musunuz?
Osmanlı Devleti Balkanlarda üstünlük kazandığı dönemde, Anadolu’da siyasi birlik henüz sağlanamamıştı. Anadolu’daki Türk
Devamını Oku...
Hayatı ve şahsiyeti hakkında pek az şey bilinen Yunus Emre 1240 yılında Orta Anadolu havzasında doğup yaşamış ve 1320 yılında
Devamını Oku...
İstanbul'da ki Dağların Adları Nelerdir?
İstanbul il sınırları içinde yüksek dağlar yoktur. Dağlar 1000 metre nin altındadır. En
Devamını Oku...
Nişanlı Kıza Gelin Koçu Getirme Âdeti diğer bir adıyla “gelin koçu” âdetini paylaşacağız bugün. Kurban bayramı yaklaşırken pek
Devamını Oku...
Çimpe kalesi, Balkan topraklarının Güneydoğu kıyısında Gelibolu’da bulunmaktadır. Bu kale 14. yüzyılın ortalarında yani 1352 yılında
Devamını Oku...